Bra att Sverigedemokraterna gjorde sin valfilm?

Jag tycker det var bra att Svergiedemokraterna tydligt visar var de står och vad deras politik syftar till. De vill sätta människor och grupper mot varandra. Sätta invandring mot pensionärer och dessutom skrämmas med muslimer.  En politik som jag är övertygad om att Svenska folket inte kommer att ställa sig bakom. 

Ett gäng killar diskuterade filmen på den lokala pizzerian och man var överens om att några rastister ville man inte ha och budskapet hade gått fram till dessa unga killar. Några av dem var muslimer och ilskan var stor hos hela gänget.

Jag är övertygad om att det kommer vara viktigt för dessa unga killar att få motvikten och att de förstår att vi är många som anser att alla människor är lika värda och har lika rättigheter, ingen undantagen.  

Vi kan inte vara tysta och låta SD vara omotsagda. Utmaningen är att lyfta upp dem i ljuset och outa vad de igentligen vill och står för. 

Idag hjälpe TV4 till med det och tog en tydlig ställning för allas människors lika värde.

Tack!

Läs mer: DN

Tydligen ska SD göra en ny film: DN

About these ads

About Conny Wahlström

En 50+ hen med ständiga ambitioner att bidra till en bättre värld! Rubriken låter kanske ambitiöst men jag står för den. Bor i Akalla i norra delen av Stockholm. Varit partipolitisk aktiv i många år. Lämnar det nu för ett tag. Börjar som chef för RFSUs nationella verksamhet den 5 augusti. Ska bli spännande att jobba med RFSU att utveckla sexualpolitik, upplysningsverksamheten och inte minst får bidra till att bygga vidare på organisationen RFSU. Bloggar som privatperson så att inga missförstånd uppstår om det!

17 svar to “Bra att Sverigedemokraterna gjorde sin valfilm?”

 1. Conny och ”Kalmardamen”:

  Är rasism och nazism de enda argument ni har? Dessa ord är snart de mest urvattnade ord som finns och kan snart ersättas med ”blaha”.

  Utan att nämna namn föreslår jag att ni kollar upp vilken etnicitet ledarna i Sveriges tyngsta kriminella gäng har; Original Gangsters, Naserligan, Jugoslaviskst nätverk, Asir, Black Cobras, Black Scorpions, Werewolf Legion, Joksos arvtagare, Tigrana mfl.

  Conny, jag vet inte vad du har för syn på ”kulturell utvecklig” och vad du räknat med för ”nettokostnader” för invandringen. Vad jag vet är att dessa ”kulturella inslag” och det lidande dessa gäng medfört är en kostnad jag inte är beredd att betala. Det är tragiskt och osunt för åsiktsfriheten om vi inte kan diskutera detta utan att ni kallar oss ”nazister” och ”rasister”!

  //Fredrik

  • Hej och tack för din kommentar.

   Vad jag och andra reagerar emot är inte att enskilda människor också med invandrarbakgrund är kriminella och en diskussion om kriminella gäng osv. Men när SD lägger skulden på hela grupper av människor och framförallt på muslimer då är det en oseriös diskussion och kan tolkas som hets mot folkgrupp. Det finns ju en och annan kriminell med etnisk svensk ursprung men inte anklagar man hela svenska folket för det.

 2. Om FI visat en kapplöpning mellan män och kvinnor till ett styrelserum för att få fram sin poäng om könskvotering till styrelser. Hade filmen då fällts som köndiskriminerande? Hade den stoppats?

  Om kapplöpningen om statsbugeten istället varit mellan militär och vårdpersonal. Hade filmen då stoppats?

  Att diskutera prioriteringar i stadsbudgeten är en av politikens främsta uppgifter. Vård, skola, barnomsorg, militär… var vill vi lägga pengarna?! Men av någon anledning går det inte att diskutera vad flyktingmottagning och assimilation får kosta.

  Var går gränsen för hur “lite” av stadsbudgeten som kan läggas på flyktingmottagning innan det är “rasism”?

  Att dessutom bemöta SD´s alla argument som ”rasism” är lika omoget som att bemöta VP´s alla argument som ”stalinims”! Det gör ett desperat intryck av att inte våga bemöta det verkliga politiska budskapet. Det tabu som råder i debatten om invandringspolitiken visar hur osund demokratin, åsikts- och yttrandefriheten är.

  Jag röstar på SD för att jag vill att mina skattepengar skall gå till skola, sjukvård, barn- och äldreomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och assimilationsproblem. Precis vad SD´s reklamfilm förmedlar!

  Jag säger som Shakespear; ”A man convinced against his will, is at the same opinion still”.

  • Hej och tack för din kommentar. Om nu filmen är hets mot folkgrupp eller inte får andra bedömma. Men vad jag såg så var det just gruppen muslimer som sattes emot pensionärer. Det var det som jag tycker är oacceptabelt och en politik som jag tycker är osmaklig. Du skriver att du inte vill bidra med pengar till flyktingmottagning, beklagar din ståndpunkt. Om inte jag minns fel så har även SD godtagigt åtminstånde Geneve flyktingar.

 3. Saknar de tre sista bokstaverna i svenska alfabetet pa mitt tangent bord. Hoppas detta blir lasbart i alla fall:

  Om nagon har en asikt som gar emot flum humanisternas (eg journalisternas) grupp asikter sa blir det farstass omedelbart klassat som ”hets” i nagon form. Gudnade den som inte tycker glassen ”Nogger” ar rasistisk. Ar sjalv trott pa att bli tillratta visad av manniskor som tycker att deras asikter ar dom enda ratta (och ibland borde vara dom enda tillatna). Ar dessutom trott pa alla pekpinnar som instruerar medborgarna angaende vad som skall vara politiskt korrekt och inte. Vem bestammer vad som ar politiskt korrekt? Har jag valt journalisterna att representera mig nar detta skall faststallas? Sjalvfallet ar det inte sa. De har valt sig sjalva. Journalister tror att det ar deras uppgift i lara mig att tycka ratt.Tack sa mycket men jag ar inte intresserad. Ni ska spegla verkligheten och inte bedriva kampanjer. Det ar inte min asikt utan det ar faktiskt vad ni en gang i tiden fick lara er pa journalist hogskolan. De etablerade politikerna har lierat sig med flum humanisterna fran journalist hogskolan och kor samma race. Det finns bara ett alternativ for manga av oss svenskar som har fatt nog. Darfor blir det SD

  • Tack för din kommentar. Måste nog erkänna att diskussionen om Nogger för några år sedan var en märklig diskussion och jag tror inte att många på alvar kopplar Glass med rasism. Men vad SD valfilm gjorde var att sätta en grupp människor mot pensionärar. Muslimer mot pension det är en helt annan sak. Om det är hets mot folkgrupp får jurister bedöma. Det pågår en kampanj mot muslimer genrellt i Europa och även här. Vi har sett liknade situationer i historien och det får inte upprepas. Alla politiska partier ska synas och visionerna och målen för politiken bör tåla en tuff granskning av både journalister och allmänhet. SD har med sin film tydligt visat att det inte räckte att putsa upp fasaden, under den finns en starkt främlingsfientlig sida.

 4. Handlar inte all politik om prioriteringar ? Vi har inte råd med det och inte med det ! Vi har inte råd med sjukpensionärer, är det inte en fråga om prioritering ?

  • Helt riktigt att politik handlar om prioriteringar. Sverige som ett av de rikaste länderna i världen och har råd med en bra välfärd även för sjuka människor. Invandring är inte en nettokostnad för Svenska staten. Invandring är ett mervärde i ekonomiska termer liksom i kulturell utveckling. Det finns också många människor som har kommit hit för att de har skyddsbehov. Hur tror du att de känner sig när partier som SD hetsar emot dem? Det är inte värdigt en västlig demokrati att hetsa mot folkgrupp.

 5. Tydligen är du idiot som inte förstår filmen.
  SD kritiserar dagens invandringspolitik och politikernas prioriteringar.Det är väl inte muslimernas fel att vi har idioter till politiker i det här landet!

  • Det är ju inte enbart jag som har sett filmen och förstått budskapet. Att kalla sina medmänniskor för idioter tycker inte jag är shysst. Att vi kan ha olika åsikter och kunskaper är däremot helt ok. Prioriteringar behöver politiker alltid göra men faktum är att om invandingen skulle stoppa till Sverige så skulle vi få en svårare ekonomiskt situation.

 6. Jag är inte säker på att filmen kommer att missgynna SD. Om de skrämmer bort 9 av 10 och lockar till sig 1 av 10, så gör de ju succé i valet.

 7. Tack för ett mycket bra inlägg.
  Filmen gjorde mig illamående!
  Muslimer förvandlades till Tysklands judar på 30-talet.
  Gräsligt!

 8. Filmen går rakt på sak, för vad många i detta land tycker och tänker, UTAN, att på något sätt vara rasister. Det är synd att man inte skall kunna få ha friheten att stödja något, utan att få en rasist stämpel i pannan. Medans andra skall, skall ha friheten att stå för det de tror på. Vart tog demokratin egentligen ivägen då?

  Jag respekterar dig vare sig du är svensk, komunist, religös, ateist, jehovas, moderat, socialist, tråkig, eller vad du nu kan vara, så inte skriker jag och slår med käppar på din rygg, för att du skall tycka som jag, jag låser inte in dig i fängelse heller för att dina åsikter inte är som mina. Däremot så umgås jag säkert inte med dig, men det är nog det värsta jag gör.

  Är själv man, född 65, och har alltid röstat blått, tills i år, då jag lägger min röst på SD, som en markering åt mitt riktiga parti, att nu måste det bli en ändring utav vad vi släpper in i sverige. hårdare kontroll, så att alla dessa busar, banditer o riktigt läskiga typer inte kommer in. Däremot ser jag gärna hårt arbetande, ärliga, trevliga människor från vilken del av världen som helst som min granne.

  Så synd bara att ni stämplar rasist på mitt tyckande, då det är det längsta ifrån något jag någonsin varit.

  Heja SD 2010

  • Ett av problemen med SD är att man för kampanj mot en hel grupp människor i det här fallet muslimer. Det är dessutom medvetet att misstänkliggöra just muslimer. Din beskrivning av vilka människor du vill ska få möjlighet att bo i Sverige har ju inget med religion att göra. När man lägger på egenskaper på hela grupper då kallar jag det rassism.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 2010 in review | Conny Wahlström - 2011/01/06

  [...] The busiest day of the year was August 28th with 233 views. The most popular post that day was Bra att Sverigedemokraterna gjorde sin valfilm?. [...]

 2. Dagboken 28/8: Reflektioner från ett soligt Uppsala « Sverige är inte världens navel! - 2010/08/28

  [...] sist om valfilmen. Jag tror Sd polariserat debatten mer med sin film. Conny Wahlströms har nog rätt i sin blogg, att tveksamma nu vet att Sd i mångt och mycket är RASISTISKT. För det [...]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 840 andra följare